Rakentaminen helpoksi

Laiturit – Laadukasta kotimaista työtä

Hyvin suunniteltu ja rakennettu laituri takaa onnistuneet hetket moneen vuodenaikaan. Oikein asennettu laituri on myös turvallinen hankinta esimerkiksi muutoin vaikeakulkuiseen rantaan. Laadukas laituri kestää käytössä vuosikymmeniä.

Kiinteistötuotanto Lammin kautta löydät suomalaisena käsityönä tehdyt erilaiset laiturit, sekä paljon muutakin tarpeellista rantatontille. Etsit sitten käyttöösi perus mökkilaituria, ponttonilaituria, kelluvaa laituria, tai esimerkiksi ulkokalusteita rantaan, löydät avun Kiinteistötuotanto Lammi:sta.

Savorak laiturit – Kestävää ja kotimaista

Savorak laiturit logoKotimaisena käsityönä valmistetut Savorak laiturit kuuluvat mallistoomme. Laatu on erinomaista, kestäen käyttöä pitkään. Tuotteiden valmistuksessa pääpaino on juurikin toimivuudessa, käytettävyydessä, sekä tietysti turvallisuudessa. Laajasta valikoimasta löytyy varmasti ratkaisu rantaan kuin rantaan.

Kaunis suomalainen laituri luo kivan tunnelman niin mökille, kuin kotirantaankin. Asiakkaan tarpeet otetaan aina huomioon, ja laituri suunnitellaan käyttötarpeen ja sijainnin mukaisesti. Hait sitten pientä ponttonilaituria, tai järeää veneenkiinnityspaikkaa, Savorak laituri on oiva valinta. Myös kiinteä laituri, tai esimerkiksi valmis laituri mökille löytyy varmasti.

Säänkestävä tuote on helppohoitoinen. Savorak laituri kestää siis niin syksyiset myrskyt, kuin talven lumetkin. Laitureiden erinomainen laatu ja kestävyys pohjautuu vuosien kokemukseen, käyttäjäkokemuksiin, sekä saatuihin asiakaspalautteisiin. Käytössä on korkealaatuiset materiaalit, ja laatua tarkkaillaan jatkuvasti.

Tutustu Savorak mallistoon Kiinteistötuotanto Lammin kautta, ja suunnitele kanssamme paras vaihtoehto!

Ota nämä seikat huomioon laiturin hankinnassa

Kun aletaan suunnittelemaan mahdollista laiturin hankintaa, kannattaa alkuun pohtia laiturin käyttötarkoitusta. Jos laituri tulee pääasiassa vain uimaan menemistä varten, ei sen tarvitse välttämättä olla kovin iso tai järeä. Kun taas halutaan tehdä laiturista hengailualue, tai esimerkiksi veneen kiinnityspaikka, kannattaa hankkia jo hieman isompi ja järeämpi laituri. Toinen erittäin tärkeä seikka on laiturin sijainnin suunnittelu.

Laituripaikan valinnassa tulisi tarkistaa ainakin:

  • Veden syvyys
  • Rannan pohjan kovuus/pehmeys
  • Suojaisuus ja tuulisuus
  • Mahdolliset jäät/lumet talven aikana
  • Mahdollinen maatuki

Jos suunnittelet esimerkiksi mökkilaituria, josta on tarkoitus mennä uimaan, kannattaa syvyyttä olla vähintään metri. Jos laiturin käyttäjä tykkää sukeltaa ja hyppiä veteen, tällöin syvyyttä tulisi varata jo pari metriä. Vedenpohjan kovuus on hyvä tarkistaa, sillä se vaikuttaa laiturin kiinnityksen tarpeeseen. Rannan alueelta voi löytyä myös kätevä maatuki, esimerkiksi kallio, johon laiturin voi osittain kiinnittää.

Kun käyttötarkoitus ja laiturin sijainti on selvillä, voidaan alkaa suunnittelemaan paremmin minkätyylinen laituri sopisi juuri omaan käyttöön. Lisäksi kannattaa pohtia halutaanko laituri nostaa talveksi maihin, vai jätetäänkö se rantaan vuoden ympäri.

Laiturin rakentaminen vaatii toisinaan rakennusluvan

Omaan pihaan tuleva pienehkö laituri, tai mökkilaituri ei useinkaan vaadi erillistä lupaa. Tällöin tulee olla tietysti rannan omistaja tai haltija. Suunnittelussa on kuitenkin huomioitava se, että rakentamisen ei tulisi aiheuttaa häiriötä vesiluonnolle, -maisemaan, taikka kalastukselle.

Suurempiin laitureihin tarvitaan toisinaan kunnan rakennusvalvontaviranomaisen toimenpidelupa. Aluehallintoviraston lupa saatetaan myös vaatia esimerkiksi yleiseen käyttöön tulevaan venelaituriin.

Jos olet epävarma rakennusluvan tarpeesta, voi luvan tarpeesta pyytää lausunnon ELY-keskukselta. Tämä kannattaa aina selvittää etukäteen, ettei tule ikäviä yllätyksiä myöhemmin. Me autamme myös näiden kanssa.

Kannattaa myös kertoa laiturin rakennussuunnitelmasta mahdollisille naapureille, jotta vältytään ikäviltä riitatapauksilta.

Millainen laituri sopii omaan rantaan?

Laituri omaan rantaan

Nykyään vaihtoehtoja on hyvinkin runsaasti, joten jokaiseen tarpeeseen löytyy aivan varmasti hyvä ratkaisu. Melkoisen suosittu vaihtoehto on esimerkiksi ponttonilaituri, eli kelluva laituri. Kun haussa on esimerkiksi edullinen mökkilaituri, on ponttonilaituri yleensä sopiva siihen.

Kelluvat laiturit löytyvät yleensä siis ponttonilaituri -nimityksellä. Ponttoni kannattelee tällöin laituria pitämällä sen pinnalla.

Ponttonilaitureita löytyy paljon erilaisia. Ponttoonit ovat yleensä joko muovisia, tai betonisia. Muoviset ponttoonit sopivat kevyempään käyttöön, kun taas betoniset ovat jykevämpiä ja vakaampia. Kevyemmät ponttoonilaiturit voi yleensä nostaa talveksi ylös, kun taas raskaammat jätetään usein veteen myös talven ajaksi.

Muoviponttonilaituri sopii hyvin aikalailla kaikkiin pohjatyyppeihin, sekä rantoihin joissa veden syvyys on vähintään puoli metriä. Betoninen ponttoonilaituri taas vaatii usein ainakin metrin syvyyden.

Muita laituri malleja ovat esimerkiksi:

  • Pylväslaiturit
  • Saunalaiturit
  • Jettilaiturit
  • Massiivilaiturit

Kiinteistötuotanto Lammi auttaa mielellään valitsemaan juuri sopivan laiturin, sekä vastaa laiturin hankinnassa askarruttaviin seikkoihin. Kokemusta laiturin sijainnista ja rakentamisesta löytyy vuosien takaa.

Jokainen laituri suunnitellaan ja rakennetaan juuri asiakkaan tarpeiden mukaan.

Suunnittele laiturista omantyylinen kalusteilla ja valoilla

Kun sopiva laituri on löytynyt, on kiva lähteä suunnittelemaan mahdollista kalustusta omaan tarpeeseen. Varsinkin jos rannassa tykätään istuskella paljon, kannattaa lauturillekin hankkia mukavat kalusteet.

Yksi keskeisimmistä hankinnoista on yleensä sopivat uimaportaat. Esimerkiksi Savorak valmistaa erittäin hyvälaatuisia uimaportaita, myös avantouintiin. Uimaportaat kannattaa olla tarpeeksi tukevat, tällöin ne kestävät pidempään.

Kun laiturilla tulee hengailtua usein, on sieltä mukava löytyä ainakin tuolit, tai aurinkopedit. Kalusteissa kannattaa suosia kestäviä ja tarpeeksi tukevia kalusteita, jotka kestävät erilaisia sääolosuhteita, ja säilyvät hyvänä vuosia.

Jos tapana on istua iltaa myös kesän lopussa iltojen hämärtyessä, on hyvä hankkia myös laiturille valaistus. Näin luot ihanan tunnelman, sekä tietysti turvallisemmat olosuhteet veden läheisyyteen.

Saat kauttamme myös kaikki laiturikalusteet avaimet käteen pakettina laiturin kanssa.

Tarjoamme myös nämä palvelut: Rantarakentaminen & Suunnittelupalvelu.

Etusivu » Tuotteet » Laiturit