Rakentaminen helpoksi

Laajennukset ja saneeraukset – Remonttien suunnittelu ja toteutus ammattitaidolla

Talon laajennus, tai esimerkiksi kesämökin laajennus, saattaa tulla tarpeen varsinkin perheen kasvaessa. Keväällä monelle tulee myös mieleen erilaiset terassin laajennus projektit. Kysy Kiinteistötuotanto Lammilta neuvoa, kun tarvitset apua laajennus projektiin.

Saneeraukset ovat myös erittäin tärkeä osa kodin tai mökin ylläpitoa. Varsinkin jos asut samassa kodissa pitkään, tulee erinäisiä saneerauksia suorittaa tietyin väliajoin. Myös kesäasunnossa kannattaa pitää kirjaa siitä, milloin on viimeksi suorittanut tärkeät saneeraukset, eli rakennukseen kohdistuvat laajemmat korjaukset.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä onnistunut laajennus tai saneeraus!

Talon laajennus voi olla aikaa vievä projekti

Jos mielessä on esimerkiksi vanhan omakotitalon laajennus, tulee projektissa ottaa huomioon paljon erinäisiä asioita.

Selvitä talon laajennusprojektia ennen ainakin nämä seikat:

  • Talon rakenteiden kunto (kuntotarkastus)
  • Luvat rakentamiseen (tarvitaan lähes aina)
  • Oma budjetti

Omakotitalon laajennusprojekti kannattaa lisäksi suunnitella tarkasti ennen töiden aloitusta. Huomiota tulisi myös kiinnittää rakenteiden kosteustekniseen toimivuuteen, sekä talon käyttöturvallisuuteen. Muista dokumentoida pienetkin talon laajennusprojektit alusta loppuun.

Talon laajennusta voidaan suunnitella esimerkiksi jo olemassa olevalle vintille, talon kellari osaan, tai rakentaen kokonaan uudisosa sivusuuntaan. Lisäkerroksia on myös mahdollista rakentaa tietyissä tapauksissa.

Esimerkkejä talon laajennus ideoista:

  • Kellarikerrokseen kodinhoitohuone tai saunaosasto
  • Vintille lisää nukkumatilaa
  • Taloon erillinen lisäsiipi vieraille

Mökin laajennus

Moni suomalainen omistaa kesämökin jostain päin kotimaata, ja mökin laajennus onkin erittäin yleinen projekti. Mökin laajennus tulee aika usein tarpeen, kun perheet kasvavat, eikä nukkuma- ja oleskelutilat riitä enää kaikille kesämökin vierailijoille. Mökillä onkin kiva viettää aikaa koko suvun voimin.

Mökin laajennusta suunniteltaessa on kuitenkin otettava huomioon aivan samoja seikkoja, kuin talon laajennuksissa. Suunnitelma kannattaa tehdä hyvin yksityiskohtaisesti, ja rakennussopimukset solmia kirjallisesti. Omin päin ei kannata alkaa rakentamaan, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä jälkipolvien mökkeilyssä. 

Ammattilaisen palkkaaminen kannattaa, jotta saadaan mökin laajennus juuri sellaiseksi, kuin on suunniteltu. Pätevä ammattiosaaja pystyy suunnittelemaan mökin laajennushankkeen käytännöllisesti, ja valikoimaan oikeat rakennusmateriaalit.

Hirsimökin laajennus

Kun lähdetään toteuttamaan hirsimökin laajennusprojektia, kannattaa miettiä tarkkaan miten laajennus suoritetaan. Suunnitelmassa kannattaa ottaa huomioon varsinkin rakennusmateriaalit. Hirsimökin laajennus kannattaakin tehdä alkuperäistä kunnioittaen, käyttäen hirttä.

Anna ammattilaisen auttaa suunnittelussa, ja ota yhteys Kiinteistötuotanto Lammiin. Suunnitellaan esimerkiksi saunamökin laajennus yhdessä, jotta hommat tulee asianmukaisesti hoidetuksi.

Rakennuksen ylläpito ja saneeraukset

Rakentamisessa saneeraaminen on termi, jolla tarkoitetaan rakennuksen tai rakennelman korjaamista, tai muuttamista. Saneerauksia suorittamalla pyritään yleensä säilyttämään, muuttamaan, tai kasvattamaan rakennusta niin, että siitä saadaan parempikuntoinen.

Saneeraukset ovat siis erittäin tärkeä osa rakennuksen ylläpitoa. Varsinkin vanhemmissa rakennuksissa saneeraukset tulevat tarpeen.

Saneeraus on yleensä ajankohtaista näissä tapauksissa:

  • Epäillään talon rakenteissa olevan jotakin vikaa
  • Rakennus/rakenne tulee teknisen käyttöikänsä päähän
  • Rakennusta halutaan laajentaa tai nykyaikaistaa

Rakennuksen saneeraaminen pitää sisällään yleensä vähintään osittaisen vanhojen rakenteiden purun, sekä uusien rakenteiden rakentamisen vanhojen tilalle. Usein rakennus tarvitsee kokonaisvaltaiset saneeraukset enintään muutaman kerran sen elinaikana.

Suuri osa korjausrakentamisesta tehdään rakennuksen vanhenemisen, tai vaurioitumisen vuoksi. Laajemman saneerauksen yhteydessä saatetaan lisäksi keskittyä esimerkiksi rakennuksen energiatehokkuuteen, sekä yleiseen asumisen laatuun.

Kun lähdetään tekemään tarvittavat saneeraukset, tulee ne myös dokumentoida tarkasti. Näin pysytään kärryillä siitä, milloin ja mitä rakennuksessa on korjattu. Saneeraukset vaikuttavat suuresti esimerkiksi myyntivaiheessa, tai kun laitetaan asunto tai talo vuokralle. Aiemmat ja tulevat saneeraukset tulisi aina ilmoittaa, jotta tuleva asukas tietää kaiken tarpeellisen.

Saneeraukset kannattaa uskoa ammattilaisen käsiin, jotta rempat tulee hoidettua oikealla tavalla. Korjaukset vaativat huolellista suunnittelua, sekä rakenteiden kunnon kartoitusta.

Etusivu » Palvelut » Laajennukset ja saneeraukset