Rakentaminen helpoksi

Hirsirakennukset – Kestäviä ratkaisuja monenlaiseen tarpeeseen

Kun lähdetään etsimään kestävää vaihtoehtoa rakentamiseen, ovat hirsirakennukset yhä useammin monen asiakkaan mielessä. Hirsirakentaminen on ollut perinteinen rakennustapa Suomessa jo vuosikausia, joten osaaminen ja laatu on rakentamisessa kohdallaan.

Kiinteistötuotanto Lammi:sta saat hankittua vuosien kokemuksella erilaiset hirsirakennukset. Niin hirsitalot, hirsiset piharakennukset, hirsisaunat, kuin hirsimökitkin kuuluvat repertuaariin. Vai onko mielessä upea hirsihuvila?

Ota yhteyttä ja lähde kanssamme luomaan hirsirakennus omiin tarpeisiisi!

Valitse sopiva hirsirakennus omaan käyttöön

Usein kun lähdetään miettimään kodin rakentamista, on hirsirakentaminen tähän erinomainen vaihtoehto. Avullamme rakennutat niin hirsihuvilat, kuin perinteiset hirsitalotkin. Hirsitaloa rakentaessa taloon tehdään vähintään sen kantavat rakenteet hirrestä. Meiltä löytyy osaaminen niin perinteiseen rakentamiseen, kuin moderniin tyyliin.

Perinteiset hirsitalot ovat kauniita, ja ne sopivat erinomaisesti Suomen luontoon. Varsinkin loma-asunnot ja hirsimökit luovat upean tunnelman esimerkiksi metsä- tai rantatontille. Hirsirakennukset tuovat asumiseen ja lomailuun ihanan kodikasta fiilistä.

Jos haetaan kuitenkin perinteisestä tyylistä poikkeavaa, löytyy tähänkin ratkaisu. Nykytekniikalla hirsirakennukset saadaan näyttämääs myös todella moderneilta. Erilaiset hirren käsittelytekniikat mahdollistavat kaikenlaiset tyylit hirsitaloissa.

Hirsirakennuksia on siis monenlaisia, esimerkiksi:

Tiesitkö, että hirsirakennukset lisäksi tukevat tervettä sisäilmaa? Puu on myös uusiutuva luonnonvara, tehden hirsirakentamisesta ekologisemman vaihtoehdon.

Hirsitalot – Oma koti rakentuu yhä useammin suomalaisesta puusta

Upeat hirsitalot rakennetaan kotimaisesta puusta, laadusta tinkimättä. Hirsitalot ovat tyylikkäitä ja yksilöllisiä, luoden kotoisan tunnelman. Materiaalina hirsi istuu aivan kaikenlaisiin kohteisiin.

Oma koti kannattaa rakentaa hirrestä, sillä hirsi kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita. Hirren oma eristyskyky on myös erinomainen, tasaten tehokkaasti sisäilman lämpötilaa. Hirsirakennukset ovat tutkitusti sisäilman laadulta parhaimpia vaihtoehtoja asumiseen. Kosteus ei pääse rakenteisiin, kun hirsitalot rakennetaan ammattitaidolla.

Hirsirakentaminen on ollut aina suosittua. Vaikka hirttä käytettiin alkuun pääosin mökkien valmistuksessa, on se nykypäivänä erittäin suosittu materiaali myös kodeissa. Hirsirakennusten osuus kasvaa tasaisesti koko ajan. Tänä päivänä lähes joka neljäs omakotitalo on hirsirakennus.

Aivan jokaisella tulisi olla mahdollisuus kestävään, ja ekologiseen tapaan asua. Terve sisäilma on taattu hirsitalossa. Kysy lisää Kiinteistötuotanto Lammi:sta, ja tee hirsitalon rakentamishaaveista vihdoin totta. Kokemusta löytyy niin perinteisestä, kuin modernista hirsirakentamisesta.

Hirsimökit ja hirsihuvilat – Hirsi on upea materiaali loma-asunnoissa

Onko haaveissa hirsirakentaminen loma-asunnon tontille? Hirsimökit kestävät hyvin Suomen vaativia sääolosuhteita, sopien täten aivan mihin päin maata hyvänsä. Materiaalina hirsi sopii kestävyytensä lisäksi Suomen luontoon myös esteettisesti. Hirret voi myös maalata, korostaen juuri sitä omaa tyyliä.

Myös hirsimökit voi suunnitella modernin näköiseksi, jos se sopii enemmän omaan tyyliin.

Hirsityyppejä on myös erilaisia, jolloin voit vaikuttaa paremmin hirsimökin, tai -huvilan ulkonäköön. Monesti hirsimökit valmistuvat pyöröhirrestä, joka sopii varsinkin metsäiseen mökkimaisemaan. Meillä on tietotaito myös massiivi -pyöröhirren käsittelyyn. Hirsiveistämöllä voidaan valmistaa hirret jopa käsinveistämällä.

Oikein ja ammattitaidolla rakennetun hirsimökin voi jättää myös talveksi kylmilleen. Ilmankosteuden ja lämpötilojen vaihtelut eivät vaikuta hirsirakennuksiin yhtä paljon, kuin muunlaisiin rakennusmateriaaleihin. Loma-asunnoissa hirsi on siis oikein oiva rakennusmateriaali.

Hirsisaunat kotipihaan tai loma-asunnon tontille

Kiinteistötuontanto Lammin kautta suunnittelet tietysti myös hirsisaunat omiin tarpeisiin. Pihasauna on mukava lisä mökkitontille, tai omalle kotipihalle. Hirsisaunat ovat erittäin tunnelmallisia, ja niissä pääsee oikein perinteisen saunomisen tunnelmaan. Hirsisaunat takaavat lisäksi lempeät löylyt, ja niihin saa hyvin mukaan vaikkapa kätevät pukutilat.

Hirsisaunat ovat myös kestäviä vaihtoehtoja, sillä hirsi kestää hyvin lämpötilan vaihtelut ja kosteuden, kuten jo edellä mainittiin. Pihasauna hirrestä rakentuu myös nopeasti, ja se voidaan toimittaa mahdollisuuksien mukaan täysin valmiiksi rakennettuna ja asennettuna.

Asiakkaan suunnitelman ja tarpeen mukaan hirsisaunan kylkeen voidaan myös suunnitella esimerkiksi kiva terassi vilvoittelua varten tai laituri mistä pulahtaa uimaan.

Hirsiaitta loma-asunnon tai kodin jatkeeksi

Löytyykö omasta takaa jo hirsimökki tai -talo, mutta tilaa ei riitä vieraille? Olisiko kiva saada lapsenlapset useammin kylään, mutta nukkumapaikkoja ei ole kuin lattialla?

Hirsiaitta sopii erittäin hyvin juuri hirsimökin, tai omakotitalon pihapiirin jatkeeksi. Aittaan voidaan suunnitella lisämajoitustarpeet omien toiveiden mukaisesti. Hirsiaitta voi olla esimerkiksi yksitasoinen, tai siihen voidaan rakentaa nukkumatilaksi erillinen parvi. Alakerran voi jättää näin oleskelua varten.

Hirsiaitassa on mukavan tunnelmallista nukkua omassa rauhassa. Yöpymisen lisäksi hirsiaittaa voi käyttää vaikka varastotilana. Jos aittaa käytetään pääosin kesällä, ei sinne tarvitse välttämättä vetää lämpöjäkään.

Mitä muuta hirrestä voi rakentaa?

Monipuolinen rakennusmateriaali sopii talojen, mökkien ja aittojen lisäksi moniin muihinkin piharakennuksiin.

Hirttä voi käyttää muun muassa:

  • Varastoon
  • Autotalliin
  • Grillikatokseen
  • Kesäkeittiöön
  • Leikkimökkiin

Varsinkin jos oma talo tai mökki on jo hirsirakenteinen, on siihen helppo yhdistää muitakin hirsirakennuksia. Hirsirakennus sulautuu kätevästi monenlaisiin pihoihin ja maisemiin, ja siitä on helppo rakentaa pieniäkin rakennuksia.

Esimerkiksi pienikokoiset varastot, ja grillikatokset ovat kätevä keino luoda lisätilaa esimerkiksi kotitalon, tai mökin yhteyteen.

Ota rohkeasti yhteys Kiinteistötuotanto Lammiin, ja saat lisätietoa erilaisista hirsirakennuksista. Katsotaan yhdessä sopivin valinta juuri teille.

Laadukas ja kestävä hirsirakentaminen laajenee jatkuvasti Suomessa

Hirsirakennuksia on siis monenlaisia, aivan jokaiseen tarpeeseen. Hirsirakentaminen on nykypäivää, ja siitä suunnitellaankin yhä useammin erilaisia rakennuksia. Hirsi luo arvokkaan ja persoonallisen ilmeen rakennukselle, joka on ajaton. Materiaalina sitä on myös helppo huoltaa.

Hirsirakennus sopii perinteisten talojen, mökkien ja aittojen lisäksi moneen muuhun. Jatkossa hirrestä tullaan rakentamaan yhä enemmän esimerkiksi koulu-, ja päiväkotirakennuksia. Näin saadaan järkevämpiä, kestävämpiä rakennuksia, ja taataan terve sisäilma. Hirsi sopii jopa kerrostalojen rakentamiseen, hirressä on tulevaisuus.

Tee sinäkin ympäristöystävällinen ja kestävä valinta ottamalla hirsi rakennusmateriaaliksi!

Etusivu » Tuotteet » Hirsirakennukset